Asunnon saamisen helppous viehättää

Huoneen vuokraamisen lyhyt oppimäärä:

  1. Laita pari Facebook-viestiä kiinnostavista kohteista klo 13
  2. Mene katsomaan ekaa kämppää klo 16
  3. Avaimet ovat kädessä klo 20

Maanantaiaamuna ajatuksiin hiipi orastava stressinpoikanen ja päätin varmuudeksi varata kolmannen yön samasta hotellista. Homma toimi kuitenkin yllä olevalla kaavalla, joten nyt löytyy vakituisempi katto pään päältä ja asunnon toisesta huoneesta löytyy ecuadorilainen psykologian opiskelija. Lystistä maksan 275€/kk + päälle juoksevia kuluja 55€, joten ihan halvimmasta päästä huone ei ole. Vaihtareilta on alettu pyytää viime vuosina melkoisia ryöstöhintoja, ja 30m² yksiön hintapyynti on parhaimmillaan 500€/kk, mutta norjalaiset maksavat kuulemma senkin mielellään. Väittäisin, että alle 200€/kk huoneen saamisessa saa olla jo melko hyvää tuuria, ja sittenkin siinä voi kusaista joko kämppikset, sijainti tai huoneen kunto. Nyt 12 tunnin perusteella olen valintaani ihan tyytyväinen.

II. Janos Pal Papap
Kämppä on 100m päässä tuolta II Janos Pál pápan metroasemalta. Ei ihan ytimessä, mutta hyvillä kulkuyhteyksillä.

Huonetta oli iltapäivällä katsomassa myös liettualainen opiskelija, nimeltään ehkäpä Eugenijus. Hänen kanssaan päädyin muutamalle tuopille näytön jälkeen. Kohteena oli Gozsdu Udvar -niminen ravintola- ja pubkatu, jossa 0,5l oluen sai melko yleisesti hintaan 390Ft (1,25€). Muuten tuo vaikutti niin perinteiseltä turistikadulta, että tullee kierrettyä tulevaisuudessa kaukaa. Entuudestaan muistin, että koripallo on aina varma aihe liettualaisten kanssa, mutta toki muistimme manata myös molempien maiden olematonta jalkapallomenestystä.

Tänään saatuani laukut uuteen kotiin, otin alle polkupyörän (vuokraemo tarjoaa) ja polkaisin katsomaan tärkeimmät paikat, eli maan isoimpien futis- ja kiekkoareenoiden seudut. Pyöriä ei paljon täällä näe, johtuen tietenkin hyvästä julkisen liikenteen verkostosta ja varmasti myös siitä, että paikalliset arvostavat omaa henkeään. Itse päätin lopulta polkea kävelijöiden seassa nähtyäni tarpeeksi monta tommimäkistä.

IMG_8893
Papp László Budapest Sportaréna. Iskälle sellaiset terveiset, että Globen on hienompi.

Matkalle osui myös Unkarin isoin kauppahelvetti Aréna Plaza, joka on kooltaan suunnilleen sama kuin Ideapark, mutta päälle lisätään vielä toinen kerros. Sisällä on noin 400 liikettä ja leffateatteri, jolla koitetaan ilmeisesti hakea hieman ameriikanmeininkiä. Yhden hengen ruokaostokset Arena Plazan Tescossa hoituivat noin tunnissa, joten tuskin tuosta tulee lähikauppaa meikälle.

Ruoanlaitto meinasi äsken mennä hieman vihkoon, kun tottuneesti löin pannulle perusmargariinia ja kohta huomasin puolen metrin liekkien nousevan pannulta. Kaasukäyttöisellä hellalla saattoi olla vaikutusta asiaan. Kyljykset keitettiin sitten pienessä vesitilkassa ja pintaan otettiin väri lopussa poistamalla vesi ja polttamalla lihat hieman pannuun kiinni. Kermakastikkeenkin olisin tehnyt, kunnes huomasin ”kerman” olevankin piimää. Viimesen päälle. Uskon vahvasti, että tästä lähin syön pelkästään ulkona.

IMG_8895
The place where the magic happens.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s