Budapestin nähtävyydet osa x, sekä kylpylöintiä

No siis eihän sitä nuori mies voi paljon parempaa kuvitellakaan: mää ja sata eläkeläistä samassa uima-altaassa.

Keskiviikkona oli taas pakko päästä saunaan, olihan edelliskerrasta jo aikaa (sunnuntaina hotellilla). Raitiovaunu vei Lukács-nimeä kantavaan kylpylään Margitin sillan lähellä. Sisään pääsi alkuun melko hintavalta kuulostavalla 3300Ft:lla (10,5€), joka on kuitenkin vielä huomattavasti edukkaampi kuin suosituimmassa kylpylässä, Gellértissä pyydettävä 16,5€. Ulkoa löytyi noin 20m ja 25m pitkät altaat, sekä hierovilla suihkuilla ym. härpäkkeillä varustettu allas. Hetken aikaa mietin, että tätä kloorivettäkö unkarilaiset pitävät terveyttä edistävänä, kunnes löysin sisäaltaat. Tarjolla oli lämpötiloilla 24, 32, 36 ja 40°C varustetut altaat, joista viimeinen alkoi jo tuntua samalta kuin Laurin lämmittämä palju Suoramantiellä jonain uutenavuotena. Saunapuolelta löytyi hieman viileähkö, ehkä 70-asteinen koppi, sekä varsin mukava höyrysauna. 600-lisäforintilla (2€) olisi päässyt myös ”saunaworldiin”, joka jäi tällä kertaa kokeilematta. Kävijäkunta koostui tosiaan 95-prosenttisesti paikallisista eläkeläisistä, joiden seassa itäbudapestilaistunut atleettinen rantaleijona oli varmasti hauska näky.

Keskiviikkona illalla lähdimme uuden etelä-amerikkalaisen taisteluparini kanssa sosiaalialan opiskelijoiden tutustumispippaloihin. Paikkana oli ruin pub -tyylinen Kuplung Kiraly utcalla. 0,5l vetinen Tuborg maksoi 590Ft (1,85€), joka alkaa tuntumaan jo vallan riistohinnalta. Suomeakin kuului illan aikana pariin kertaan, mutta pidin itseni kurissa ja sosialisoidun muiden sosiaali-ihmisten kanssa. Kotimatkalla tuli juteltua keski-ikäisen lontoolaismiehen kanssa Budapestin maksullisten naisten hintatasosta ja laadusta. Vievät kuulemma kaikki rahat, ja ovat kaiken lisäksi rumia. Asia vilpitön.

Torstaina päästiin jo hieman koulun makuun, aluksi pienten pakkokiva-tutustumisleikkien parissa koululla ja myöhemmin illalla keskustassa rauniobaari Ellàtò Kertissä. Soittolistalla oli vanhempaa rockia, ja biljardi sekä pöytäfutis olivat ahkerassa käytössä. Olut 0,5l vaihtoi omistajaa hintaan 510Ft eli 1,6€ ja isot pisteet paikallisesta pienemmän panimon maukkaasta oluesta, joka irtosi lähes samaan hintaan.

Kouluviikko päättyi perjantaina kävelykierrokseen vaihtariporukalla. Kohteina olivat parlamenttitalo, Gellértin kukkula toiseen kertaan, Budan linna, Matiaksenkirkko ja Kalastajanlinnake. Näistä ehkä legendaa tulevaisuudessa lisää, kun tulee paremmin paikkoihin tutustuttua.

IMG_8945
Joen takana parlamenttitalo. Hieman samanlaista jylhyyttä kuin Ritakadun taloissa, ja todennäköisesti onkin käytetty samaa rappauslaastia.
IMG_8942
Kun pikkusisko kohta taas mainitsee kuvien laadusta, niin vastaan valmiiksi, että nyt oli järkkärissä täysautomaatti-asetus päällä.
IMG_8948
Keletin rautatieasema kämpän lähellä. Tuosta pääsisi vaikka Hampuriin junaa vaihtamatta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s