Slummien kasvatti

Siis VIII-osassa Budapestiä? Oikeesti? Sun täytyy olla tosi varovainen, siellä on hämärää porukkaa!

Paljastui tuossa päivänä jonain kun tuli taas puhetta, kuka asuu missäkin päin Budapestiä, että paikallisten keskuudessa VIII-kerület nauttii Budapestin huonoimman kaupunginosan maineesta. Yksi tuutoreista väitti alueen olevan kaupungin köyhin ja väkivaltaisin. Pienellä guuglettelulla väitteille löytyikin vahvistusta.

En ehkä kuitenkaan asu tarpeeksi VIII:n ytimessä ymmärtääkseni, mitä köyhä ja väkivaltainen täällä oikeasti tarkoittaa. Toki olen huomannut, ettei alueen autokanta ole uusinta mahdollista, kaupat ovat pieniä ja nuhjuisia ja väestö koostuu melko pitkälle meistä mamuista sekä paikallisista deekuista. Silti olo on varsin turvallinen. Läheisessä puistossa morottelen kävellen liikkuvaa poliisikaksikkoa harva se ilta. Viereisellä hiljaisella metroasemalla päivystää jatkuvasti 3 lipuntarkastaja-vartijaa, vaikka yksikin olisi enemmän kuin tarpeeksi. Puolenyön jälkeen ei tosin ole tullut ulkona juuri liikuskeltua, jos tilanne olisikin silloin erilainen. Tai sitten en vain ole vielä kahdessa viikossa nähnyt tarpeeksi siitä, mitä villiä alueella on tarjota. Huomattavasti enemmän olisin huolissani taskuvarkauksista ja päällekarkauksista, jos sattuisin asumaan jonkin ison metroaseman vieressä tai isolla ostoskadulla.

Uhkaavin tilanne tähän asti tapahtuikin ostoskatu Váci utcalla noin 40-50-vuotiaan matkalaukun kanssa liikkuneen rouvan kysyessä kelloa ja sen jälkeen sijaintiamme, jotta hän löytäisi hotellilleen. Kävi ilmi että olen Suomesta ja mehän olemme kovia juomaan vodkaa. ”Mennäänkö siis johonkin juomaan vodkaa”, madam kysyi. Valittelin kiirettäni, toivottelin hyvää päivänjatkoa ja otin jalat alleni.

 

g1karting
Kovaa ajoa G1KartCenterissä. Paikka sijaitsi muuten tyhjän kauppakeskuksen parkkihallissa. ”Lisenssi” maksoi 1000Ft ja 3x8min ajo kustansi 4000Ft. Yhteensä siis noin 16€. Kiinnitä kuvassa huomiota allekirjoittaneen aerodynaamiseen ajohaalariin ja räikkösmäiseen viileyteen. Vitutti suunnattomasti, kun yksi tuutoreista vei nimiinsä kaikki kolme stinttiä. Omat sijoitukset 4, 3 ja 2. Ajokokemus oli vähän kuin Nissanin ratissa: moottorissa oli järjetön määrä tehoa ja sivuluisussa mentiin puolet matkasta.
2016-02-17_20.10.46
Unkarilainen (brittiläinen) ruokakori. Kauppahalleista en ole vielä itseäni löytänyt, sillä lähin Tesco on 100m päässä ja pari päivää sitten löysin Lidlin 400m päästä kämpiltä. Tuollainen setti kustansi 12€, joka ei ole mielestäni niin paljon Suomen hintoja halvempi kuin voisi kuvitella (arvioisin Prisman vastaavien hinnaksi 18-20€). J-lihaa ei löydy nautana ja sekös saa miehen kyyneliin. Olut maksoi onneksi 0,6€.

 

 

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Slummien kasvatti

 1. Joni Parviainen 18.2.2016 / 18:15

  Niin siis oliks tää rouva matkalaukkuaankin vanhempi vai mikä sai miehen pakenemaan? 😀 (sori meillä oli just kauan odotettu kielioppipaja niin iski väkisin silmään)
  Yllättävän korkeella on muuten sapuskassa hintataso!

  Pistä vaan lisää kirjotuksia tulemaan, tää näiden lukeminen on aina yhtä hauskaa puuhaa 😀

  PS. Me ollaan täällä ihan kusessa ton kirjanpidon kaa ilman sua. Ottoki nakitettiin laskuja maksamaan :D:D

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s