Vielä vähän lisää penkkiurheilua ja nähtävyyksiä

IMG_9056
II. János Pál pápa tér on siitä mukava neljän hehtaarin puisto, että siellä mahtuvat samaan aikaan temmeltämään niin lapset, koirat kuin deekutkin. Maanantaina keväisessä 15 asteen lämpötilassa onnistuin sijoittamaan kuvaan kaikkia kolmea em. ryhmää. Samalla lähiseutukierroksella tuli älyttyä, että puiston toisella laidalla on toinen Budapestin oopperataloista ja että II. János Pál Pápa tarkoittaa vanhaa kunnon paavi Johannes Paavali II:sta.

Keskiviikko oli tietenkin pelipäivä ja tällä kertaa penkkiurheiltavaksi pääsi jääkiekko. MOL-liigassa pelaa yhdeksän joukkuetta, joista 2 on Romaniasta ja 3 Budapestistä. Kuudenkertaisen runkosarjan jälkeen oltiin nyt edetty jo välieriin, jossa MAC Budapest sai vastaansa Fehérvár AV19:n. En ollut hallin ainoa suomalainen, sillä MAC:n kakkossentterinä pelaa viime kaudella Kajaanin Hokissa kynäillyt Niko Saarenpää.

Sisään halliin pääsi huokealla 1000Ft:lla eli noin 3 eurolla ja Suomessa täysin mahdoton yhtälö eli olut+katsomo onnistui 490Ft:lla. Ja mikä uskomattominta, kukaan ei kuollut, loukkaantunut tai humaltunut tästä kotimaassa laittomasta teosta. Halli oli täysin rempattu toissa vuonna ja 2500 katsomopaikasta oli täytettynä eilisiltana ehkäpä 1200. Silti tunnelma oli parempi kuin vaikkapa Hakametsässä koskaan olen kokenut. Molemmilta joukkueilta löytyi äänekkäät faniryhmät; rummut ja torvet pärisivät koko 60min. Yleisö oli kuitenkin huomattavasti paremmin käyttäytyvää kuin vaikkapa Ferencvárosin jalkapallohuligaanit.

Pelin taso oli ehkä jossain kotoisen Mestiksen tasolla, en usko että kummastakaan olisi edes nykyistä Espoon ylpeyttä Bluesia haastamaan.Tahti oli hitaampaa, eniten maaleja tehtiin maalinedussekoiluista, koko ajan pelattiin pikku-sikaa ja maalivahdit imivät aika helppojakin kuteja reppuun. Vieraat hallitsivat ensimmäistä erää, mutta MAC paransi tasoaan toisessa erässä ja otti voiton luvuin 5-4 (1-1, 4-2, 0-1). Kakkosketjun sentteri Saarenpää sai tililleen syöttöpisteen 2-1-maaliin.

2016-02-25_15.20.26
Parit fiilisruudut, jotka jäivät kollaasiohjelmassa samalla tavalla jyrän alle kuin Suomi Yhdysvalloille Vancouverin olympialaisten välierissä 2010.

Jääkiekon MM-kisojen Suomi – Unkari pelataan 11.5, ja aion löytää itseni silloin sporttibaarista huutamasta Unkarin kumoon. Silti yhä kaikki kunnioitukseni 50 jäähallin Unkarille, joka on yksi niistä kahdeksasta maasta, jotka pelaavat alkukesästä sekä kiekon MM-kisoissa että potkupallon EM-kisoissa.

 

IMG_9065
Pyhän Tapanin kirkko (Szent István-basilika) a.k.a basilika oli melkoisen vaikuttava rakennus niin sisältä kuin ulkoa. Suosittelen itseäni ja muita kiipeämään kirkon kupolin reunalle vähemmän sateisena päivänä. Hinta 500Ft (1,5€). Maisemat kuitenkin myös sateella kelvolliset, tuossa kamera tähdättynä Budan linnaan päin.
2016-02-23 12.32.34
Andrássy útilla sijaitsevan kirjakaupan yhteydessä on erittäin kaunis Book cafe. Toijalan ABC ei ihan yllä samalle tasolle miljöön näyttävyydessä. Valkosuklaalatte ja omenapiirakka varmaan 7€, mutta kerrankos sitä. Saman verran ne maksaa siellä ABC:lläkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s