Budapestin eläintarha ja vappu

Vaikka en niin kauheasti eläintarhoista perusta, niin tottahan toki Budapestista sellainen löytyy. Ja kun Berliinissä tuli käytyä jo porteilla asti ihmettelemässä, niin pakko täällä on sisällä asti mennä. Hinta tietysti miellytti täällä jälleen opiskelijaa, 1 900 Ft (eli 6 €; aikuisilta 2 500 Ft). Ilmeisesti kaikki kala-, lintu- ja hyönteislajit sekä perinteiset maaeläimet yhteenlaskettuna Budapest Zoo:sta löytyy noin 1000 eri eläinlajia, mikä ei edes kauheasti häpeä Berliinin 1500 eri lajille.


Unkarilaiset ovat moottoriurheilukansaa, vaikka maasta on tullut esimerkiksi vain yksi F1-kuljettaja. Piknikin sijaan bongasin pari päivää ennen vappua Nagy Futam -tapahtuman (suomennettuna ”suuri kisa”), joka järjestettiin nyt neljännen kerran Tonavan rannoilla. Formaattiin kuuluu joskus Helsingissäkin nähty F1-autojen ja muiden kulkupelien näytösajo ja lisäksi energialitkumerkki Red Bullin ilmailunäytös. Ajonäytöksestä missasin suurimman osan, mutta näytti siellä pyörivän 20 vuotta vanhojen F1-autojen lisäksi ainakin Dakar-rallin autoja, DTM-rata-autoja, pari dragsteria ja driftausautoja. Ajonäytöksen jälkeen screeneillä pyöri Sotshin F1-kisan startti ja sitten oli lentonäytöksen vuoro. Se oli ehdottoman hauska parin tunnin setti, jonka kohokohtana oli ehkäpä Airbus A321:n ylilennot Tonavan päällä. Ja menipä siellä ketjusillan ali parhaimmillaan kolme lentokonetta samaan aikaan. Viimeksi mainitussa koitettiin ilmeisesti jonkinlaista maailmanennätystä, olisiko otsikkona ollut eniten koneita sillan alla samaan aikaan tms. Aika lähellä katastrofia tuo meinasi olla, kun yksi koneista otti hieman vesikosketusta (näkyy linkin videolla).

Tuossa vielä pieni koosteeni näistä bakkanaaleista, enimmäkseen Snapchatista otettuna:


Olin harrastamassa yhtenä perjantaina kultturellina miehenä taidetta. Tämä harvinainen näky todistettiin yhden Budapestin tiimiakatemialaisen, Richardin, valokuvanäyttelyn avajaisissa eräässä lounasravintolassa. Seuraavan näyttelyn kuvat tulevat olemaan Suomesta, kun Richard ja 5 muuta tiimiakatemialaista kävivät Jyväskylässä ja Tampereella kuukausi takaperin. Avajaisillan muusta ohjelmasta vastasi Richien pikkuveli kavereineen, jotka soittelivat taidokkaasti jazzia. Setin jälkeen kävin kehumassa poikia hyvästä musisoinnista ja mainostamassa heille Tampereen parasta jazz-paikkaa Paapan Kapakkaa. Siinä yksi pojista sitten kehui englannin lausumistani, että ei ole sellaista perus-rallienglantia kuin useimmilla suomalaisilla (ei helvetti, huutonaurua, minä ja hyvä englannin lausuminen samassa lauseessa) ja siitä päästiinkin aasinsiltana ralliin. Siis tämä ehkä 19-vuotias kaiffari painoi luetellen kaikki rallin maailmanmestarit Juha Kankkusen kolmannesta mestaruudesta vuodelta 1991 lähtien, jatkuen Tommi Mäkisen maagiseen mestaruusputkeen ja Marcus Grönholmin legendaariseen ”up in the ass of Timo” -lausahdukseen. Huhhuh, oli varmasti viisain basisti tähän mennessä. Suurena toiveena miehenalulla oli joskus päästä Jyväskylään katselemaan ralleja. Toivotaan että näin joskus vielä käy.


Koulutyöt meinaavat välillä haitata vapaa-aikaa. Usko kaikkien kurssien läpäisystä ja esseetehtävien palautuksesta ajoissa elää yhä vahvana. Tässä samalla alkaa jo tuntua, että kohta on Suomeen paluun aika, vaikka siihen on vielä kuutisen viikkoa. Eiköhän Unkarilla ole sinä aikana vielä paljon annettavaa. Niin, ja parin viikon päästä alkaa jälleen majatalon pitäminen. Ohjelmaa siis riittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s