Päiväretki Balatonille

Pikkusiskon vieraillessa pari viikkoa sitten täällä toista kertaa, täytyi keksiä jotain uutta, sillä perussetit oli jo nähty. Niinpä vuokrattiin yhdeksi päiväksi auto ja lähdettiin Balatonille. Jo aika monessa maassa autoilleenna (Belgia, Ranska, Italia ja Tallinnassa laiva-Superalko-reitti), ei Unkarin liikenne ratin takaa enää niin hirmuiselta tuntunut, joten jos pärjää autolla Tampereella, osaa ajaa myös täällä.

Yllättäen reissusuunnitelmaa ei oltu muuten tehty, kuin että aloitetaan asukasluvultaan vähän Kangasalaa pienemmästä Siófokista Balatonin etelärannalta. Sinne ei ajellut kuin tunnin verran, sen jälkeen kun oli puoli tuntia eksyillyt karttaohjelmien kanssa koittaen päästä Budapestista pois. Siófokilla suurin anti oli komea vesitorni sekä tietenkin ranta. Turisteja ei näin vuosin vielä näkynyt, joten aallonmurtajaa ja rantaa sai tallata melko rauhassa. Vesitornista oli hyvät näkymät kaupungin ylitse, eikä hissilippukaan muistaakseni kovin montaa euroa ollut. Lounas syötiin Mala Garden -nimisessä ravintolassa, joka oli TripAdvisorissa kaupungin ykkösenä ja ruoka oli erittäin syötävää, molemmilla kalaa lautasella. Hintataso oli jonkin verran normaalia korkeampi (suunnilleen 12 € per annos), mutta se nyt kestettiin.

Lounaan jälkeen alettiin soveltamaan seuraavan kohteen kanssa ja päätettiin siirtyä Balatonin pohjoisrannalle. Google Maps ohjasi meidät paikkakunnalle nimeltä Balatonfűzfő ja kun todettiin, ettei siellä näy mitään merkkejä elämästä, totesin etsimämme paikan olevankin ehkä nimeltään Balatonfűred. Aika lähellä ja mitä pienistä, joten vielä parikymmentä kilometriä eteenpäin ja oltiin perillä.

Balatonfűredista löytyi ehdottomasti Siófokia komeampaa rantamaisemaa ja pienehkö rantabulevardi. Otimme hyvät jäätelöt rantabulevardin kahvilasta matkaan (varmaankin täältä) ja menimme ihmettelemään, että miten turkoosia se vesi on tällä puolen järveä.

Kello ei ollut vielä liikaa, joten katsoin kartasta Tihany-nimisen niemen alle 10km ajomatkan päästä ja ajelimme sinne. Koko kevät on ollut yhtä luostarien kiertämistä, joten pitihän sellainen täältäkin bongata.

Tuo tiistai oli viikon kolein päivä, lämpötila liikkui +20°C tienoilla, mutta uhkaavista pilvistä huolimatta sadetta ei onneksi saatu kuin ajomatkoilla. Huomioina vielä tuonne automatkaaville, että kolikoita on hyvä varata joitain kiloja parkkiautomaatteja varten, sillä ilmaiset parkkipaikat ovat kaupungeissa ja kylissä harvassa.

Tämä teksti on muuten kirjoitettu lähes kokonaan jonottaessani pääsyä Vatikaaniin, siitä reissusta tulee toivottavasti raporttia vähän nopeampaa tahtia. Ja panoraama-kuvia tulee tästä eteenpäin näkymään blogissa erittäin paljon, pikkusisko kun toi tullessaan uuden kännykän, josta tuo toiminto löytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s