Päiväretki Bratislavaan

Kaukaisempia maita on tullut käytyä nyt kevään aikana Budapestista käsin varsin mukavat neljä kappaletta, mutta lähemmät alueet ovat jääneet melko lailla huomiotta. Ja vaikka tenttejä vielä riittää, viimeiselle 10 päivälle täytyi vieläkin pientä reissua kehitellä. Ja tämän lähdön päätin aika spontaanisti edellisenä iltana.

20160616_051230
Hyvää huomenta Keleti klo 5:12.

Ajattelin, että Wieniä ei ehdi päivässä näkemään ja sinne pääsee tarvittaessa myöhemmin suoraan Suomesta lentelemällä, joten siksipä raiteet veivät kohti Slovakiaa ja Bratislavaa. Keletin rautatieasemalta, viiden minuutin kävelymatkan päästä kämpiltä, lähti juna kohti toisen jääkiekon MM-kullan, ilmaveivin ja Jutin nilkkatulehduksen synnyinkaupunkia kello 5.25, kun satuin mukavasti jo viiden aikaan heräämään. Junia Bratislavaa päin menee noin tunnin välein ja meno-paluulippu maksaa 17,5 €. Ja tuohon lippuun ei edes tarvitse valita tiettyjä lähtöjä, vaan voi hypätä junaan silloin kun itselle sopii. Matka-aika sekä Bratislavaan että Wieniin on hieman vajaa kolme tuntia, joten etenkin Bratislava on kokonsa ja matka-ajan puolesta ihan käypä päiväretkikaupunki Budapestiin matkaavalle.

Junassa vähän TripAdvisorista selvitin, että mitä nähtävää Bratislavassa voisi olla ja ensimmäisenä tie vei vanhaan kaupunkiin.

Aamukahvin join jossain tuossa aukion kulmilla ja siitä suuntasin katsomaan, että millä lailla se Tonava täällä pohjoisemmassa virtaa. Ja ihan samalla tavallahan se, mutta vähän ruskeammalta näytti vesi.

20160616_102136
Sillan nimi Most SNP ja suunta Tonavaa etelään.
20160616_102746
Sen nimi on osuvasti UFO.

Tuosta lähdin valloittamaan Bratislavan linnaa, joka kohoaa aikas heti Tonavan vieressä kuten Budan linna Budassa.

Matkaevääksi olin repäissyt tällä kertaa jopa neljän euron unkarilaista punaviiniä, joten sitä sitten janon yllättäessä kitusiin.

Vielä linnalta vähän otoksia. Osa linnan alueesta oli rempassa, ja näyttää olevan oikeastaan koko kevään reissujen teema, että ikuisuusremontit on menossa.

Siitäpä uudestaan vanhaan kaupunkiin:

Ja safkan jälkeen (päivän keitto ja hampurilainen paikassa jonka nimeä en muista) sitten mutkitellen takaisin kohti rautatieasemaa.

Takaisin rautatieasemalle kävellessä bongasin Fabrika-nimisen panimoravintolan, jossa oli alkamassa Englanti-Wales EM-futispeli. Annan pisteet sekä herkulliselle, paikan päällä pannulle vehnäoluelle (0,5l 2,8 €), sekä sille, että Englanti voi päästä EM-kisoissa jopa jatkopeleihin.

Siitä sitten illaksi takaisin Budapestiin velvollisuuksien pariin. Suositus Bratislavalle osaksi Wienin tai Budapestin reissua, pelkästään tuonne en varmaan kuitenkaan lähtisi, sillä nähtävää riittäisi maksimissaan toiseksi päiväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s