Kohti Uutta-Seelantia

20161114_054458
Klassikko, Helsinki-Vantaa, portti 22

”Hei mieti miten paljo siellä saa rahaa menee. Safkat, majotukset ja pari aktiviteettia, niin siinä menee jo eka tonni. Jaa niin ja sitten tietty kaljottelu”

-Otto

”Joo voidaan varmaan suoraan siirtyä laskeen, mitä kuluja se kolmas tonni sisältää”

-Antti


Opiskelu TAMKin Proakatemialla alkaa olemaan kohta ohitse. Opetussuunnitelmaan kuuluu, että jokainen tiimi tekee kv-liiketoimintaan liittyvän projektin. Tiimit ovat rakentaneet projektin oheen yleensä myös lomaosuuden, jonka aikana voi summailla kulunutta 2,5 vuotta, olla ja naattia.

Omalla tiimilläni tämä reissu suuntautuu niinkin lähelle kuin Uuteen-Seelantiin, jossa ehditään olla vajaat kolme viikkoa.

Reittisuunnitelma näyttää tältä:
Lennoissa reitillä Helsinki-Amsterdam-Guangzhou-Auckland-Christchuch kestää nyt maanataiaamun klo 7.00:sta keskiviikkoon klo 12 asti Uuden-Seelannin aikaa. Perse ja hermot ovat aikas kovilla näin pitkällä matkalla, sillä keväällä 3h matka Unkari-Georgia-välillä oli itselle jo ihan liian pitkä.

Helsingistä Amsterdamiin lentää KLM, siitä eteenpäin mielenkiintoinen China Southern Airlines (kaiketi maailman viiden suurimman lentoyhtiön joukossa, vaikka tuntematon onkin) ja Uuden-Seelannin sisällä paikallinen halpalentoyhtiö Jetstar. Jos jotain hyvää, niin matkat ovat ainakin edukkaat, sillä Helsinki-Christchurch teki meno-paluuna aika tarkalleen tonnin naamalta. Siis oikeasti, lähes niin kauas kuin Suomesta voi vain päästä ja hintaa menopaluuna tonni. Onko halpa hyvää, ja olisiko lyhyemmästä lentoreitistä kannattanut maksaa 500 € lisää, selviää tässä parin päivän kuluessa.

Guangzhoun kentällä (Kanton tutumpi nimi härmäläisille) vaihtoaika on molempiin suuntiin ikävästi seitsemän tuntia, joten tuossa on teoreettiset mahdollisuudet käydä pyörähtämässä kaupungissa erittäin pikaisesti, mutta tuskimpa kukaan jaksaa lähteä siellä säätämään 24h-viisumin kanssa.

lennot


Christchurchiin saavuttuamme, parin päivän jetlagin sulattelun ja Christchurchin kiertelyn jälkeen ohjelmassa on 10pv autoilla kiertelyä eteläsaarella, jonka jälkeen lennämme takaisin Aucklandiin, ja sen ympäristössä pyöritään sitten viimeinen viikko. Waihi Beachilla tulee olemaan jonkilainen huvila tukikohtana kaiketi 4 yötä ja viimeinen viikonloppu ollaan sitten Aucklandissa. 14 hengen retkikunta jakautuu eteläsaarella kahdelle reitille: pidempi kulkee kartalla olevan matkan ja lyhyemmän reitin porukka ajelee Christchurchista heti toiselle puolelle saarta, Greymouthiin, sekä pistäytyy Nelsonissa ja Blenheimissä koetaan sitten iloinen jälleennäkeminen.

Pelkkä lomamatka reissu ei ole, sillä opintopisteitä siitä on muutama kerrytettävänä. Menemme eteläsaaren kierroksella viinitilahommiin, jokuselle yritysvierailulle, sekä jonkinlaisia kuvaushommia on myös luvassa.

Lentojen lisäksi reissun suurimpia ”uhka vai mahdollisuus”-tilanteita ovat vuokra-autot. Jucy-nimiseltä vuokraamolta otetaan edukkaita 8-paikkaisia avaruussukkuloita, joilla painellaan tyylikkäästi pitkin vasenta kaistaa eteläsaarella ja todennäköisesti myös pohjoissaarella. Tässäkin vain halvin on kyllin hyvää, katsotaan miten siinä käy.

Rinkka.jpg
Rinkkalle painoa 14kg, mutta sisällä on myös reppu, jossa noin 4kg käsimatkatavarat. Varaa olisi ollut jotain karsia poiskin, mukana kuitenkin 3 housut, 2 takkia ja 2 kengät.

Alan olemaan kevään reissujen jälkeen jo pakkausekspertti ja hetken mietin, voisiko 3vk pärjätä käsimatkatavaroilla. Hommasin kuitenkin Haltin 65-litraisen rinkan, jonka koitan pitää kevyenä menomatkan ja takaisin tullessa sinne mahtuu sitten ainakin äitelle jääkaappimagneetti.

screenshot_2016-11-13-13-21-50-1
Reissun mielenkiintoisin muuttuja: Iloisin mielin mannerlaattojen reunoille, viimeksi paikallista aikaa su-ma-yönä oli voimakkuudeltaan 7,5 magnitudin mitattu järistys, sekä yli sata pienempää jälkijäristystä eteläsaaren itäreunalla, reittimme varrella. Katsotaan pysyykö matkasuunnitelmat alkuperäisinä.

Sporttia ei reissussa valitettavasti juuri pääse nauttimaan. Kansallislaji rugbyn kausi on jo ohitse, mutta pari frisbeegolfkiekkoa lähtee kuitenkin matkaan, sillä maasta jokunen rata löytyy.

Uudessa-Seelannissa eletään nyt kevättä, lämpötilat tullee olemaan jossain 15 ja 20 celsiusasteen välillä. Pitkää kalsaria ja sadevaatetta on myös mukana, sillä säätila vaihtelee yhtä nopeasti kuin Trumpin maahanmuuttopolitiikkalinjaukset. Näillä starttiin, ja lisää taas kun jostain löytyy nettiyhteys.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s